Ni ambe amek umah Kak Dayang. Korang layan je la ye... Ambe nak g makan sejenis desserts yg sangatttttt ambe suka... Kalau boleh,hari-hari nak makan. Hujan, panas, ribut, mendung xkira masa...desserts ni on je kat tekakku ini... Nak tau ape????? Next n3 ye,hehhehehhehe.... Sementara tu, korang layanla dulu breakfast kitoramg ni...layannnnnn.....
Bahan-bahan :
- 6 keping roti sandwic
- 2 biji telur
- keju parut secukupnya
- mentega secukupnya
- 1 tin besar kacang panggang
- sedikit daun oregano kering
- 200 ml susu segar @ susu cair @ 200 ml air suam + 3 sb susu tepung
- sedikit garam
- sedikit serbuk lada sulah
Cara-cara :
- Satukan susu, telur, garam dan lada sulah di dlm satu bekas. Sebatikan.
- Sapukan roti dgn mentega.
- Susun selapis roti di dlm mangkuk kaserol dgn bahagian bermentega di atas. Siramkan sedikit adunan susu di atas roti.
- Taburkan sedikit keju di atasnya.
- Kemudian, tuangkan 1/2 tin kacang panggang dan ratakan.
- Susunkan lagi 2 keping roti. Ulangi proses sehingga disudahi dgn lapisan roti.
- Tuangkan adunan susu selebihnya ke atas permukaan roti tadi. Taburkan keju dan oregano.
- Bakar selama 30-40 minit pd suhu 180C.
- Hidangkan setelah masak.
3 comments:
Miey, 6 keping roti cukup kerr tu??amboi cik beans posing buat org kecur nengok eh..
miey yg memeleh tu beh tahan ler
kak eliza..
hheheheh...mie doublekan adunan sbb sume ada kt umah ni...biasela cik beans tu,die giler glamer sikit...
chik mimi..
yg meleleh tu yg kitorang dok berebut dulu chik mi. yg lain mkn kemudian,hehheheh....
Post a Comment