Wednesday, November 3, 2010

Banana Toast


Ni lah breakfast ambe pagi ni, Banana Toast bersama secawan teh hijau yang xhijau kalernye. Banana toast ni ambe dapat inspirasi a.k.a ilham..chewahhh lepas tengok Kak Ida 1001 resepi buat semalam. Tapi ambe xdela buat exactly macam Kak Ida buat,tapi still guna pisang as main ingredients. Nak tengok complete version yang Kak Ida punya, leh tengok sini ye...


Ni cara ambe:

2 keping roti - disapu butter d permukaan
1 keping cheese
1 biji pisang - dipotong menyerong nipis-nipis

Di atas sekeping roti, letakkan cheese tadi dan susun pisang di atasnya. Tutup dengan menggunakan sekeping lagi roti. Bakar hingga kedua-dua permukaan agak garing. Hidangkan bersama sedikit butter @ madu @ apa-apa jem yang anda suka..

13 comments:

izahdaut said...

mek..kekenyangan tanpa kata kata ke..tu la..asik chesee memanjang tauuuu..huh!!

Suzi said...

wah..wah... sedap ni. boleh try nanti.

Mimiey.. (^-^) said...

kak izah..
hahahahha...tu kate2 org jeles tu,lalallalala...

suzi...
nnt try gtau ye sedap ke x...

Chik Mimi said...

amboi miey ptg ni makan banana toast ler pulok ye

Mimiey.. (^-^) said...

chik mimi...
hehhehehe...sekali berkala-kala mkn ala western

Mas said...

mimiey, berapa tandan pisang beli ari tu, bleh anto sini sikitt.k.mas pulak yang dah abis stok pisang...he..he..

Mimiey.. (^-^) said...

kak mas...
huih,banyak!!!! sesikat...ngeh3... cepat2 kak mas g bli,nnt leh wat banana toast. minum petang ala westerm gitu,hehhhehhe....

HaSue said...

wahh..nmpk sedap lak mie..leh laa nanti akak cuba..pisang ngah ada tu..tak tau laa rajin ke idak jek..hihi

Suara Kalbu said...

Rajin budak Mimiey ni. Ish ish ish...nak wat calon adik ipar takdok adik lelaki pulok kikiikiki..

miya said...

sedapnya.. mesti cuba nih!!

entri terbaru:
pilihanraya semakin panas

Mimiey.. (^-^) said...

kak HaSue..
hehhehehe...sedap kak sue. cepat lak tu...mkn lagi cpt, 3 4 kjali ngap je dh licin,ngeh3...

kak ida..
hehehhehe....segan lak kak ida ckp camtu

miya...
nnt cuba ye...

ShaZila said...

sedapnyerrrr....mesti buat ni...mesti chalif sukaaaaa....

Mimiey.. (^-^) said...

kak shazila...
hehheheheeh...nnt try tau akak. chalif mesti mintak lagi lps mkn...