Tapi pehal eh ayam ambe xmelekat salutannya??? Memang hadoo la rupa ayam tu...Alkisahnye,ku bantai letak sekali yogurt tu dlm adunan akibat tersalah baca arahan... hambek kau!!! memang xmelekatla adunan tu kat ayam.. Tapi rasanya memang sedap, tambah dengan krup krap krup krap tu... alahai,asyik dok makan yg krup krap je dulu...ayam kemudian..
sumber asal: Majalah RASA Mei 2010
yg dah try: Kak Leen
Bahan-bahan:-
500gm ayam
60gm Bawang Merah }
60gm Bawang Putih } dikisar - kita tumbuk aje...
60gm Halia }
3 sudu makan serbuk kari ayam
2 sudu makan serbuk kunyit
1/2 sudu teh lada putih
4 sudu makan tepung beras
Garam secukup rasa
Minyak masak untuk menggoreng3 sudu makan dadih
Cara-cara:-
-gaulkan bahan-bahan yang telah dikisar bersama ayam
-kemudian masukkan bahan-bahan lain kecuali minyak
-gaul sebati dan perap setengah jam atau lebih
-panaskan minyak, goreng ayam-ayam tadi
-hidangkan bersama sos atau pun dadih.
7 comments:
mimiey...nak gak ayam madras tu 4 ketoi,,he..he..
mie..gi madras tak ajak hakak ponngg... hehe.tak pe la tak bersalut pun, dlm perut ko tu nanti bertemu juooo salutannya tu..
Salam mimiey ni akak bwkkan stgh loyang kuih lapis, tp share2 ngan org atas ni sbb dia se geng dgn akak kot2 lepas ni mimiey pon leh join ngan kita org wakakakaka...... kena kasi akak ayam tu lah kan nak isikan balik loyang yg kosong tu :D
nyum~ nyum~ nampak sedap lak makanan dlm blog ni..
tergugat sekejap..
hehee..btw, i dh follow blog u..
thnx ye sbb follow my blog..
peace. >,<
Mimiey: Mmg buat terliur tgk ayam goreng nih!
kak mas...
4 ketoi???ok...nak ade krup krap ke tanpa krup krap???
kak izah...
camne nk ajak kak izah oooiii, g pn kejap je... tgh elok dok jenjalan kt madrs..tetiba.... kakak,bangun smayang suboh!!!! habis madrasku... tau xpe,dah bersatu dhpun,hehhehehe....
kak ija...
hahhahah,blh2.nnt mie kongsi dgn kak mas n kak izah... dorang kena dtg lunch sinila... blh2,nk yg beso ke nk yg kecik????
anis khalilah...
jgn tergugat byk2 ye,hehhhehe...n tq sbb follow
azzey...
tu maknenye azzey kena try buat tu...
Post a Comment