Tuesday, January 25, 2011

Fresh Orange Juice with Ice Cream Vanilla Float

Fresh orange juice with...huhhh...panjang bebenor nama air ni..kena berhenti teguk air jap.. ngullppp...ok dah, sambung balik... ice cream vanilla float...hah,tu dia!!! panjang giler nama air nih..tapi minum sedap wooo...nak2 cuaca panas camni. Dengan rasa buah oren, aiskrim vanila, sirap ros..memang nyaman... ni skodeng umah Kak Ita Aziz..hasil air tangan adikku ye..bukan ambe..ambe bab2 air nih suke minum yg orang buat je, sendirik buat mau ku pk berpuloh2 kali...hehehhehehe......layannnn..alamak,eskrim dh nak cair..cepat2 minum..nak???

Untuk satu gelas:
  • 2 biji orange - ambil jusnyer dan sedikit seratnyer
  • 1 sudu teh orange sunquick - jika orange tidak masam klu dah masam tak payah add
  • 1 scop ice cream vanila - klu rasa nak tambahkan berat badan boleh tambah 2...3.. scop lagi...
  • 1 sudu makan strawberry syrup - atau sirap ros pun boleh

Cara-cara:

Perah orange untuk mendapatkan jusnyer. masukkan ke dlm bersama dgn sedikit serat orange. tambahkan 1 sudu kecil orange sunquick dan kacau rata. Scopkan  vanilla ice cream kedlm orange jus tadi. Akhirsekali tuangkan strawberry syrup diatas ice cream vanila dan hiaskan dgn hirisan orange dibibir gelas.

5 comments:

Deliah's Deli said...

salam mie..mcm faham2 je adindaku ini yg kakanda terasa haus bebenor..kehkehkeh..10q :)

Nieza said...

slupp..sedapnya...order segelas dik...kalau tak cukup ais tu mai cedok salji pulak...hehehe

Mr. Mama said...

buat la lebih segelas untuk mr.mama

Mimiey.. (^-^) said...

kak deliah...
hehehheh...sebab tuh mie buat lebih,senang kak del nak minum sepuas2nye...wahahhaha

kak nieza..
hahhaha...agak2 kalau campo ngan salji lagi ummpphhh x????heheheh....bak mai salji skilo..nak buat abc..

mr.mama..
ade je lbh sejag sy buat..mehla minom...kita minum duluuuu...

Anonymous said...

In 10 years, yet orange Juice Extractor Demo and Capesize freight have in common?
Even whether you don't possess moment towards alcohol your cherries, you can begin to drink more.

my webpage :: Breville BJE510XL Juice Fountain