Monday, February 7, 2011

Banana Toast

Assalamualaikum.... lamanye ambe xmenunjukkan diri di sini..ade yang merindui diriku?????hehheheheh...perasan... kaum cina yang beraya, ambe pulak yang terlebih bercuti ye...bukan ape, maklumla cuti sekolah..maka banyakla kenduri kendara yang perlu dihadiri.. ape kena mengena dengan aku?? kebanyakan kenduri melibatkan saudara mara, jauh dekat...so , memang kena tunjukkan muka la kat kenduri tu... tempat lak jauh antara satu sama lain, dengan jem nya lagi yang sangat teruk sampai berjam-jam...memang bila smpai umah terus terbongkang la... dah xlarat nak ngadap lappy bagai... So, setelah segala kenduri kendara jugak hal-hal lain selesai, maka blog ni akan aktif semula sebagaimana pemiliknya...hehhehehe

Jom Breakfast!!!! Ambe breakfast ni je pagi ni...paling cepat, mudah dan berkhasiat...hehheheh.... xleh nak buat nasi lemak, nasi dagang bagai...kang maunya ku hentam sampai xhengat donia...Pernah buat dulu kat sini... sebenarnya selalu je buat, tapi malasla nak publish...hari ni terrrrrajin skit, so kita kasi anda tengok...



2 keping roti - disapu butter d permukaan
1 keping cheese
1 biji pisang - dipotong menyerong nipis-nipis

Di atas sekeping roti, letakkan cheese tadi dan susun pisang di atasnya. Tutup dengan menggunakan sekeping lagi roti. Bakar hingga kedua-dua permukaan agak garing. Hidangkan bersama sedikit butter @ madu @ apa-apa jem yang anda suka..

17 comments:

Mas said...

mimiey...sedapnya banana toast tu...nak sikittt...

Kak Sam said...

Asslamualaikum..
Nampak sgt menyelerakan. Nak try jugak le. Tak penah buat. Hehehehe malukan... Miey bakar guna apa? toaster @ dlm kuali?

anymz said...

assalamualikum mimiey
akak agak rasa dia mesti ada lemak2 manis dan masin kan?..sedapnya..dah terasa2 kat anak tekak ni hah..mesti di cuba nih..

efa said...

alahai sedapnya tetiba lapar kembali huhu nak cikit fav tu nyum2

izahdaut said...

miiee..miss u lah....
uiii sodapnyee yg leleh2 tu..akk mmg suke.tpi masalh problemnyer kan. pas mkn ni mesti nk cari mkn pedas2 pulk..ishh ish..susah tul tekak mlayu ni..hihihi

Ida Ddapur said...

mimiey dah kembali daa....sedap sebenarnya banana toast ni kn..k'ida pun pernah beberapa kali juga buat..lemak manis gitu...

Mimiey.. (^-^) said...

kak mas...
boleh je...nak banyak pun xpe kak mas,kejap sgt buatnye...jap eh,nak g panaskan kuali....hehheheh

Mimiey.. (^-^) said...

kak sam...
ala,xpe kak sam...xde ape yg nak dimalukan...mie pun blaja gak nak buat nih...mie bakar guna pan non stick kak sam, senang skit...xyah sapu butter bagai kat pan tuh...

Mimiey.. (^-^) said...

kak anymz...
hahhahah....10 markah!!! hadiahnye 4 set banana toast...hehhehhe....memang terasa sume tuh...manis pisang, lemak butter, masin cheese...hehehhe...nanti tryla kak nim, mesti lepas tu nak buat selalu...

Mr. Mama said...

nampak pun tau memang sedap...
selalu mr.mama guna sarsin ja, nak kena try pisang pulak nie...

Deliah's Deli said...

sodap nih!letak peanut butter pun syiok gak!

Mimiey.. (^-^) said...

efa...
hehhehe...mehla sini, boleh buat minum petang...

Mimiey.. (^-^) said...

kak izah...
mizzz u 2 3 4.....yg lain bilang sdirik,kehkehkeh...
hahhahahha.... memula makan nih, pastu g buat burger kasi letak sos cili banyak2...hahhaha...pedas tuh...ehhhh,jappp!!!! tetiba terasa nak makan buger...jom kak izah makan burger lak...hehehheheh

Mimiey.. (^-^) said...

kak ida Ddapur...
hehheheeh...lama dok sibuk makan kenduri kak ida...hehheh...makan pree..perut kenyang senang hati..
a'a kak ida, sedap sangat...walaupun simple tapi makan, memang xberhenti...hehheheheh

Mimiey.. (^-^) said...

mr.mama...
tryla..memang sedap tau... kalau yang xsuka makan pisang camtu je, bolehla buat camni...

Mimiey.. (^-^) said...

kak deliah...
hehheheh...good idea!!! nanti mie leh try letak peanut lak...

Nieza said...

mi, wah mu gi makan kenduri tak ajak akak pun...lama dh akak tak mkn nasi minyak nunggu nasi minyak mi la kot blk mkn nanti...hehe btw sedap lak nengok banana toast tu..sure dh abis nk rasa tu.hehe