Wednesday, February 16, 2011

Oreo Raisin Yogurt

Sedap woo!!!!! siyes sedap...bagi antu penggemar yogurt cam ambe nih, menda camni memang masyukkk... klu stat makan, tarak chan orang lain nak mintak..manyak kedekut....selalu kalau ambe makan, jenis yang ade buah siap2 kat dalam sebab kira 2 dalam 1...buah ade, yogurt ada...sadesss... kalau yg plain selalu guna dalam masakan atau buat air je... nak makan camtu je kurenggg skit..

Kebetulan ada sikit lagi yogurt dalam bekas tuh, nampak Kak Yani MyR buat cam sedap sangat...pagi tadi, bangun terus g godek menda nih... makan memang xhengat donia!! Ingat nak habiskan sume plain yogurt tu buat ni, tapi ade projek yang guna yogurt sedang menunggu... tapi ni versi derhaka skit...hehehehhehe

Bahan-bahan:
  • 200 gm plain yogurt
  • 6 keping biskut oreo
  • 2 sb susu pekat
  • segenggam kismis


Cara-cara:
  1. Ramaskan 5 keping biskut oreo dengan krim. Kemudian campurkan dengan yogurt dan juga susu pekat. Gaul hingga sekata. Masukkan juga kismis.
  2. Patah-patahkan pula satu keping lagi biskut oreo. Taburkan pada bahagian atas campuran yogurt tadi.
  3. Simpan dalam peti sejuk sebelum dimakan. Jom makan!!!!

12 comments:

izahdaut said...

wah wah wah...kamu makan oreo tak hengat yeeee..... sedap ye sedap.

eh mie, akak dah buat sekerim oreo tu cam mie.eh tak tak.akak buat tak guna oreo..makan ngan buah2 je..sedapppp nye..tunggu habis sekerim tu dulu baru akak tayang..boleh ek..hahaha

Mimiey.. (^-^) said...

kak izah...
hahhaahah..jangan nak mintak2 ehhh...kedekut sehhhh....
hahhahha....buat sekerim ehhh...blasahla guna ape pun, yg penting sodap!!xaci...xaci.... ape nih????tayang lepas dah habis.....nyampesssss tau...

Kak Sam said...

Assalamualaikum...
Minta tolong sikit boleh. Berapa ye kandungan lemak dalam menu ni? hehehehe

anymz said...

assalam mimiey,takmo mintaklah..tu dah bg warning kat ijahdaut tu jgn mintak2..eh!takooooot..
takmo bagi takpe nanti akak buat sendirik je lah..balik dulu arrrr..majuk dah ni..

AZLITA AZIZ said...

kedekuk... kedekuk... kedekuk... kuda dah sampai....
wah wah wah adik akak ni makan sorang aje ye!!! lepas tu sembunyi dalam selimut...
warrrggghhhh!!! merajuk jugak lah...

Mimiey.. (^-^) said...

kak sam...
hehehhehe...mie xtaula kak sam... tapi banyak gakla kot sebab guna oreo kan...oreo kan manis... kalau kak sam xnak manis sgt, leh je buang krim oreo tuh...tapi kurang ummmpphhhh skitla..

mokwonik said...

assalam mimiey...loooor mokwo dulu pernah buat tapi tah camno salin resepi tak betul rase jadik tak sedap..kali nih mokwo salin betul2 dan akan ku coba sekali lagik!

Mimiey.. (^-^) said...

kak anymz..
hehehhehe...kak izah je kena warning....hehheheh...
dah nak balik ke???? mintak kirim yogurt leh otw tuh...hehhehhe...stok habis nk buat ni, xcukup lak makan tadi....

Mimiey.. (^-^) said...

kak azlita aziz...
heheheh...kuda capricorn dh smpai...
hehheheh...camne tau ni mie nyorok dlm selimut...hahhahah...
cam tau2 je kak ita...jgnla majuk...jom kita buat same2...pastu kita mkn kita 2 je...ok x?????hhehehhhe....

Mimiey.. (^-^) said...

mokwonik...
xpe, kali ni mokwo buat ikut resepi ni...insyaallah sodap!!

Mas said...

mimiey..k.mas nak segelas...
sedappnya tengok...

Mimiey.. (^-^) said...

kak mas....
hehheheh...cukup ke segelas kak mas???mie pn dh bergelas2 dah masuk mulot nih....hehehehhe