Monday, February 14, 2011

Jus Apple Limau Kasturi

Asyik dok hidangkan korang dengan makanan je,kang ade yang ade yang dahaga plak...kesian la plak...ni ambe hidangkan air apple limau kasturi nih.... kasi penghilang dahaga...orang lain pepagi camni hidang menu breakfast tapi ambe hidang air berais bagai...hehheheh...layankan jela ye...lagi pun pagi ni xtau nak buat ape as breakfast, makan roti je la kot....ni amek umah Kak Ita aziz ye...dan skali lag, hasil air tangan adik ambe... ambe tukang perabihkan je....

Bahan-bahan:
  • 2 biji apple hijau - dibelah 2 buang tengahnyer pas tu potong kecil2 supaya mudah nak blend nanti
  • 2 biji limau kasturi - dibelah 2 buang bijinyer...
  • 1 sudu besar air gula
  • beberapa ketulan ais


Cara-cara:
Masukkan semua bahan dlm blend dan blend sampai hancur semuanya... pas tu masukkan dlm glass dan bolehlah sssrrruuuppp!!!!

13 comments:

Kak Sam said...

Assalamualaikum..
Biasanya ni order je Kat Secret Recipe. Ada harapan ni buat sendirik. Tq mimiey n kak ita aziz.

HALAMANKU said...

mmm sajer jek nak tayang air masam pepagini.. mimiey diet ker... he he he akak nak secawan...

Ida Ddapur said...

k'ida nak order jus ni segelas k

Mimiey.. (^-^) said...

kak sam...
hehehh...skang kak sam dah leh buat sendirik...nak minum banyak mane pn xkesahkan...

Mimiey.. (^-^) said...

halamanku...
hahhahah...diet???? kak erma ni cam tau2 je...diet la sangat, bantai nasi kaw2 punya...hahahhahah...boleh je,jap mie g mesen...

Mimiey.. (^-^) said...

kak ida Ddapur...
okeh kak ida...jap lagik siap....hahahhaha

Ayu said...

Assalam miey,
tengok air ni kecur betul akak tau..dah lama akak masuk list tapi tak terbuat2..meh sini segelas..haus ni berjalan jauh ..nak rasa air ni..hehe

nanakimie said...

sedapnya..jom join contest ni http://puteri-katek.blogspot.com/

mana taw resepi jus apple limau kasturi ni menang:)

Mimiey.. (^-^) said...

kak ayu...
hehehhehe... mie ni pun kalau adik xrajinkan tangan buat, mie pn xterminum air nih...die memang rajin bab2 air nih...nanti mie suh die buat kasi kak ayu sejag okeh...

Mimiey.. (^-^) said...

nanakimie...
insyaallah nanti sy g jenguk ye...

apisv2 said...

slm kunjungan
nice blog;)
blog apisv2

Anonymous said...

[url=http://ivlkrwnnz.com]zwguKuplsslpjZz[/url] , gMRygnv , http://yuxeflk.com

Anonymous said...

[url=http://vtyupdr.com]izfWxB[/url] - tgjaKVQyKuaTC - http://iluubcb.com