Bahan-bahan:
Untuk kulit dadar:
2 biji telur-dikocok
1 sudu besar tepung jagung
4 sudu besar air
Bancuh tepung dengan air. Masukkan ke dalam telur yang dikocok dan gaul sebati. Goreng nipis hingga masak. Fungsi tepung jagung: telur dadar tidak akan koyak bila digulung.
Bahan salad:
daun salad
sosej di bakar
timun jepun - ganti sengkuang
carrot
sos thousand island
tomato
2 keping cheese slices - ambe tambah
Semuanya dibersihkan dan dipotong memanjang. Letakkan ditengah2 dadar tadi dan gulungkan. Potong dan hidangkan.
6 comments:
rajinnya mimiey, k.mas nak segulung bolehhh...terliurnya tengok salad gulung tu....
weh sengkuang lagi best kan..krup krap gitu..kalau dpt sengkuang manis..amvoii amvoii tak hengatt makan...upah segulung!!thanks dik sudi mencube..huhu
best..
wah..wah.. sedapnyer mimiey.. nak join gak.. terliur..aper jek kak Izah buat yang x sedap? macam2 ader..
kak mas...
hehehhe...ala kak mas,xrajin manapun. tapi ni senang baitu nak buat... boleh,jap ye mie g bancuh dadar die. sayur sdn bhd ye,hehehhe...
kak izah..
umah ni stok sengkuang banyak, timun jepun tarak..tu yg bantai guna sengkuang tuh..tapi mmg lagi krup krap..no prob la kak izah..
adinda amy sensie..
hehehhhe...tq
kak erma..
jom kak erma..kak izah mmg, sume makanan menjadi kat tangan dia...kan..kan..
Post a Comment