Monday, December 20, 2010

Award: Dari Kak Hana

Pagi tadi  Kak Hana dok tekan loceng suh g amek award kat umahnya...G g tengok award Awesome Chef Award...auwwww.... awesome????? errkkkk.... alhamdulillah.... ambe ni belum layak sangat lagi nak amek gelaran chef nih, almaklumla amatur je dulu...tapi dah orang nak kasi...rembatla....xpe, gelaran ni menyebabkan ambe lagi berkobar jiwa dan raga nak try resepi baru... hehheheh...meh kita jawab tag..


1. Sejak bila anda mula memasak dan apakah masakan pertama anda
  •  Jap nak piki...bila ahhhh???? huh...punyala lama piki.... sah2 anak dara sorang ni pemalas ya ampun masuk dapo masa jaman muda...hehehheh... adela kot tingkatan 1 ke 2 ke camtu... masakan pertama?? wahahhahaha...masak air paip dari mentah tuko jadi air masak...


2. Sapa yang menggalakkan anda masak.
  • Bukan galak je, siap kena bebel lagi suh masuk dapo blaja masak...sebab??? ambe tau tolong basuh pinggan je, masak ku buat xtengok jek... dolu2 masa skolah menengah adela minat nak buat kek sebab suka makan kan, tapi skang minat nak masak sume benda.. kalau boleh sume benda nak masak, janji ada bahan... nak2 sejak kenal sifu2 masak, berkobar beb nak masak cam dorang..
  • Penggalak>>> cofemla my family sebab dorang bersyukur akhirnya anak dara nama Mimiey nih nak jugak masak lepas ....tahun


3. Masakan yang paling anda suka masak dan digemari orang2 kesayangan anda.
  • confemla ambe suka masak sume jenis masakan berkaitan udang sebab ambe hantu udang...lalallalala...paling dorang suka????sambal udang gak tapi sejak my mum n adik bongsu ada sikit alahan dgn udang dan makanan laut lain, so dorang paling suka ambe buat ayam bakar.. sebab ambe suka tukar2 bahan yang dicampak dlm ayam tuh..
4. Tag 5 orang blogger masak yang sering berkunjung ke blog anda.. jangan mara aaa.....








1 comment:

HomeKreation said...

Mimiey cayang.... maceh kasi award ya... tag tu kalau rajin kita buat ek...hehe